Boendebudget

Boendebudget 2020

Hyresgäster och Bostadsbolaget genomför de vinnande förslagen tillsammans

Hjälp med medborgarbudgetar

Aktuell fas

Avslutad budget

Visa alla faser Visa resultat

Boendebudget

 • Alla 501 000 kr

Geografiskt baserade budgetförslag

Boendebudgetens faser

 • Information

  26 december, 2019 - 09 februari, 2020

  Håll utkik i brevlådan efter broschyren om årets boendebudget. Välkommen på uppstartskalas den 11 februari kl 18 på Orkanen, Godvädersgatan 24.

 • Kostnadsberäkning

  10 februari, 2020 - 31 mars, 2020

  I vissa fall kan det vara svårt att beräkna vad förslaget kommer att kosta eller om det går att genomföra. Beskriv ditt förslag så gott det går, så kontaktar vi dig om förslaget behöver utvecklas mer. Vi på Bostadsbolaget kommer därefter att granska alla idéer så att det uppfyller kriterierna.

 • Omröstning

  01 april, 2020 - 30 april, 2020

  De genomförbara förslagen presenteras för alla  hyresgäster och du kan rösta på de 3 förslag du gillar mest under hela april. 

  Se till att dina förslag sammanlagt kostar 500 000 kr

  och du sprider ordet om dina favoriter¨till dina grannar! 

 • Granskning av röster

  01 maj, 2020 - 30 maj, 2020

  Vi räknar rösterna och de förslag som fått flest röster vinner. 

  På grund av COVID-19 kan vi tyvärr inte anordna ett evenemang där vi belönar de vinnande förslagen. Du kan däremot hitta de vinnande förslagen på hemsidan och i dina trappuppgång inom kort. 

 • Avslutad budget

  31 maj, 2020 - 30 december, 2020

  De förslag som vinner gör vi till verklighet innan året är slut. Det är du som lämnade förslaget tillsammans med oss på Bostadsbolaget som genomför förslaget. Det innebär att vi tillsammans planerar och genomför ditt förslag, men att det är vi som står för hela kostnaden.

Avslutade medborgarbudgetar

Boendebudget 2020

Hjälp med medborgarbudgetar

Medborgarbudgetar är processer där invånarna beslutar om en del av stadens budget. Alla som är skrivna i staden kan ge förslag på projekt till budgeten. De projekt som får flest röster granskas och skickas till en slutomröstning för att utse de vinnande projekten. Budgetförslag tas emot från januari till och med mars. För att skicka in ett förslag för hela staden eller en del av staden behöver du registrera dig och verifiera ditt konto. Välj en beskrivande och tydlig rubrik för ditt projekt och förklara hur du vill att det ska genomföras. Komplettera med bilder, dokument och annan viktig information för att göra ditt förslag så bra som möjligt.