Boendebudget

Gå tillbaka

Fritidsgård för barn och ungdomar.

l1v1a l1v1a  •  2020-02-21  •  Alla  •  Kod för budgetförslag: 6  • 

Hej! Jag är en ung tjej på 25 år som bor på Klarvädersgatan. På min gård bor det många barn i alla möjliga åldrar. Jag pratar ofta med ungarna på gården och har observerat att dom ofta är uttråkade och rastlösa samtidigt som dom är energiska och kreativa. Jag tycker att det är viktigt att barn får utlopp för sin energi, det tror jag hade gynnat alla i det långa loppet. Jag brukar själv hänga med barnen på gården, ibland tar jag ut min verktygslåda och hjälper dom att mecka med cyklar, eller lär dom att åka långboard, eller bara dricker te och samtalar om livet. Det märks klart och tydligt att det är hälsosamt för barnen att ha vuxna som engagerar sig och kan ge en fräsh input samtidigt som barn får möjligheter till att lära sig nya saker som i sin tur kan utveckla dom som individer. Det finns mycket man hade kunnat utveckla i Biskopsgården, men jag anser att en stimulerande, trygg och utvecklande miljö för barn är mycket mer värdefullt än mer buskar eller nya lampor. Så vad jag hade velat se är en fritidsgård i mitt område för barn i alla åldrar. En plats där dom kan hitta på aktiviteter och ha en meningsfull fritid. Jag tror också att det finns för få sådana platser idag vilket leder till att ungdomar blir uttråkade, understimulerade och kanske därför hamnar på fel spår i livet och jag tror genuint att en trygg och utvecklande miljö kan hjälpa till att motverka detta. Jag hade helt o hållet varit på att driva ett sådant projekt för det är något jag genuint tror på och jag tror lätt att det finns andra vuxna i närheten som känner likadant. Det mest väsentliga är egentligen en lokal, vilket jag ändå tror att bostadsbolaget skulle kunna tillhandahålla. Initiala kostnader blir möblering, material för uppbyggnad (vilket man självfallet kan engagera barn, ungdomar och även föräldrar så att dom även kan vara med och bygga upp o känna sig delaktiga på ett demokratiskt engagerande sätt). Att ha någon dator, högtalare o kanske en projektor är också en engångskostnad som vore bra att ha. Att bygga en mindre verkstad, pysselrum, lite böcker och annan material på plats vore fantastiskt. Jag tror att mycket går även att samla in genom donationer, att skicka ut lappar om att en fritidsgård byggs upp och att donationer av diverse saker tas emot), på så sätt kan man hålla nere kostnader och lägga pengarna där det verkligen behövs. Jag tror definitivt att en sådant projekt är genomförbart och hade varit en succé. Genom att prioritera framtidens generation skapar vi en bättre framtid för oss alla!*

Mvh Livia Borg

 

* Att bygga en fritidsgård ryms tyvärr inte in i budgetgränsen på 200 000kr. Dock kan Solglimten och Orkanen användas för att hålla aktiviteter för barn och unga. I kostnaden kan högtalare, datorer, myshörn och lite annat ingå. Fixoteket kan agera som en verkstad. Uppskattad kostnad för att genomföra förslaget efter en bearbetning: 200 000 kr.

Plats: Klarvädersgatan

Kostnadsförklaring

Att bygga en fritidsgård ryms tyvärr inte in i budgetgränsen på 200 000kr. Dock kan Solglimten och Orkanen användas för att hålla aktiviteter för barn och unga. I kostnaden kan högtalare, datorer, myshörn och lite annat ingå. Fixoteket kan agera som en verkstad.


You must sign in or sign up to leave a comment.
Har inga definierade milstolpar